Nissewaards Dagblad | 'Transportbedrijf beboet vanwege onterecht corona-ontslag'
mainImage

'Transportbedrijf beboet vanwege onterecht corona-ontslag'

19 januari 2021, 16:03 uur
Lokaal

Dinsdag heeft de kantonrechter uit Rotterdam een transportbedrijf uit Spijkenisse gesommeerd een afkoopsom te betalen aan een oud-medewerkerster vanwege haar onterechte ontslag na een discussie over corona. Dat meldt Rijnmond.

De ontslagen vrouw behoorde tot de kwetsbare groepen door de eigen gezondheidstoestand, en was nadat een collega met corona was getroffen, op haar hoede. Zij hoorde dat de collega terugkeerde op de vloer en wilde wat meer ins en outs over diens situatie. Puur om de situatie voor haarzelf te kunnen inschatten. Dat leidde tot een pittige discussie, waarna zij werd geschorst. Later volgde ontslag met een ontslagvergoeding van vijf duizend euro. De vrouw moest dat van haar advocaat vernemen. Een later gesprek met een mediator leverde ook niets op, waarna zij naar de rechter stapte.

De kantonrechter oordeelde dat 'de arbeidsrelatie onnodig is verstoord', 'het ontslag is onterecht' en dat het bedrijf de vrouw nu dus zestien duizend euro en daarbij ook de gemaakte juridische kosten zal moeten betalen.