Nissewaards Dagblad | Oranje tegen Schotland en Georgië in aanloop naar EK
mainImage

Oranje tegen Schotland en Georgië in aanloop naar EK

6 april 2021, 11:41 uur
Sport

In de aanloop naar het EK speelt het Nederlands voetbalelftal in juni oefeninterlands tegen Schotland en Georgië. Het duel met Schotland vindt woensdag 2 juni plaats in Estádio Algarve in Almancil. De wedstrijd begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. Oranje is die week op trainingskamp in het Portugese Lagos. Schotland neemt komende zomer eveneens deel aan het EK.

Voor bondscoach Frank de Boer is het een terugkeer naar het stadion waar hij voor de laatste keer het shirt van het Nederlands elftal droeg. Dat was in juni 2004 in de na strafschoppen gewonnen EK-kwartfinale tegen Zweden (0-0). De Boer speelde 112 interlands.

Op zondag 6 juni komt Oranje in Enschede tegen Georgië uit. De wedstrijd in het stadion van FC Twente begint om 18.00 uur. Nederland speelde nog niet eerder tegen het nationale team van Georgië, dat sinds 1990 actief is en in 1992 toetrad tot de FIFA en UEFA.

Het duel met Georgië is de laatste oefenwedstrijd voor Nederland in de voorbereiding op het EK, dat op de planning staat voor 11 juni tot en met 11 juli in twaalf landen.

De Boer begint op 21 mei in Zeist aan een tweedaagse trainingsstage met de internationals die bij hun club dan geen clubverplichtingen meer hebben. Daarna volgt tussen 24 en 26 mei een driedaagse trainingsstage in Zeist, opnieuw met de spelers die bij hun club aan het einde van het seizoen niet meer in actie hoeven te komen.

Op 28 mei verzamelt de EK-selectie zich in Zeist, nog wel met uitzondering van de spelers die met hun club nog in de Champions League in de strijd zijn. De finale in de Europese koningsklasse is op 29 mei in Istanbul.

Op 29 mei begint ook het trainingskamp in Portugal, dat tot en met 5 juni duurt. Oranje zou vorig jaar in de aanloop naar het EK, dat werd uitgesteld vanwege de coronapandemie, op trainingskamp in Oostenrijk gaan. Destijds was Ronald Koeman nog bondscoach. Hij is nu trainer van FC Barcelona.

Bij terugkeer in Nederland gaat Oranje in de aanloop naar het oefenduel met Georgië twee dagen op trainingskamp op een nog nader te bepalen locatie. Vanaf 7 juni start in Zeist de laatste fase van de voorbereiding.

Nederland begint aan het Europees kampioenschap op 13 juni in Amsterdam met de groepswedstrijd tegen Oekraïne. Daarna volgen de duels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni), eveneens in de Johan Cruijff ArenA.


Door: ANP | Foto: ANP