mainImage

Neptunus bereikt Holland Series

Stijn van der Meer
29 september 2020, 14:43 uur
Sport

door Jan van der Sande

Gisteravond kon dan eindelijk voor Neptunus de gestaakte wedstrijd van afgelopen donderdag tegen HCAW in Bussum worden uitgespeeld. Twee eerdere keren was de regen spelbreker. Onder ideale omstandigheden begon de strijd in de tweede inning. Neptunus scoorde direct vier punten en legde hiermee de basis voor de 2-9 zege.

Op vier plaatsen had coach Ronald Jaarsma noodgedwongen zijn team moeten veranderen. Via een vrije loop, een fout in het outfield en cleane hits van Stijn van der Meer en Benjamin Dille stond er heel snel 0-4 op het scorebord.

Kaj Timmersmans had de heuveltaak overgenomen van Diegomar Markwell. De international zal dinsdag in de derde wedstrijd starten. Kaj kreeg direct een homerun in het rechtsveld tegen, maar dit bleef tot en met de vijfde slagbeurt het enige dat hij HCAW toestond.

De Drietanders sloegen er lustig op los. Vooral Stijn van der Meer, 3 uit 5 en Dudley Leonora met 4 uit 5 zorgden er voor dat de strijd eigenlijk na vijf slagbeurten gestreden was. De driepunten homerun van laatstgenoemde bracht de stand op 1-9.

Door de grote voorsprong kreeg het 20-jarige talent Joey Herbold de kans op de heuvel. De linkshander kreeg tijdens zijn Hoofdklasse-debuut in twee beurten zeven man tegenover zich en hield met hulp van zijn veld de thuisploeg van scoren af.

In de laatste inning nam Gianison Boekhoudt de werptaak over, de derde hit van HCAW deze wedstrijd leverde het tweede punt op. De Neptunus aanval sloeg er twaalf en bereikte met deze zege de Holland Series. Eindstand 2-9. Kaj Timmersmans verdiende in vijf innings de win.

Het kan haast niet missen dat Pirates in de finale daarin de tegenstander zal zijn. De eerste wedstrijd staat gepland voor zaterdag 10 oktober aanstaande. Dat zal dan vanaf  2010 de zevende maal zijn dat we dezelfde eindstrijd zullen krijgen. Nu zelfs voor de vijfde keer op rij.

Een grote verandering zal zijn dat we geen publiek bij de wedstrijden zullen mogen ontvangen.

Stand: 1. Neptunus 6-10, 2. Pioniers 8-6, 3. Pirates 3-4, 4. HCAW 5-2. (Play-offs: 9 wedstrijden)