Nissewaards Dagblad | Feyenoord blijft goed overeind in Israël
mainImage

Feyenoord blijft goed overeind in Israël

14 september 2021, 18:43 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Feyenoord is het eerste groepsduel in de nieuwe Conference League goed doorgekomen. De uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa eindigde in 0-0. De Rotterdamse ploeg liet zich in Israël door het fanatieke thuispubliek niet van de wijs brengen en hield de tegenstander goed onder controle. Feyenoord miste zuiverheid en geluk in de afronding om de wedstrijd als winnaar af te sluiten.

Trainer Arne Slot had gekozen voor een opstelling met de weer fitte Argentijn Marcos Senesi centraal in de verdediging en de Noorse nieuwkomer Fredrik Aursnes op het middenveld. Aanvoerder Jens Toornstra schoof daardoor op naar de voorste linie, waar hij de positie op de rechterflank innam, als een soort hangende rechtsbuiten.

In de praktijk bleek echter al snel dat de routinier in aanvallend opzicht een wat vrije rol had en dat rechtsback Marcus Pedersen de rechtervleugel meestal ook in aanvallend opzicht bestreek. Aanwinst Cyriel Dessers, gehuurd van KRC Genk, moest nog plaatsnemen op de bank. Hij viel in de slotfase zonder succes in.

In het sfeervolle stadion in Haifa maakte Feyenoord een stabiele indruk. Vanuit een goed georganiseerde defensie en met verzorgd veldspel dwong de ploeg van Slot een aantal aardige kansen af. Met name centrumspits Bryan Linssen was, op aangeven van Toornstra, een paar keer dicht bij een treffer.

Van aanvoerder Tjaronn Chery ging bij Maccabi de meeste dreiging uit. De Surinaamse international, oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen, haalde halverwege de eerste helft van grote afstand hard uit. De bal verdween via de bovenkant van de lat over het doel van international Justin Bijlow.

Feyenoord begon sterk aan de tweede helft en met name Luis Sinisterra zorgde op de linkerflank voor het nodige doelgevaar. In de 57e minuut ging de Colombiaan opnieuw op avontuur waarna Linssen via Tyrell Malacia een grote kans kreeg. De Limburger raakte de bal echter verkeerd. Ook Sinisterra liet een fraaie schietkans liggen. Bijlow hoefde na de rust amper in te grijpen, al zette Maccabi in de eindfase nog wel vergeefs even aan voor een slotoffensief.


Door: ANP | Foto: ANP