mainImage

Vrouw bekent bij rechter gooien stoeptegels naar ME-busjes

24 november 2021, 14:23 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Tijdens de eerste supersnelrechtzitting over de rellen van afgelopen weekend in Rotterdam, heeft de 26-jarige Sharon M. uit Spijkenisse bekend stoeptegels te hebben gegooid naar ME-busjes. M. is de eerste relschopper die woensdagmiddag terechtstaat in de rechtbank in Rotterdam. Tijdens een verhoor bij de politie ontkende ze de beschuldigingen nog. Later op de middag staat een 29-jarige man uit Delft terecht voor openlijke geweldpleging.

Een protest tegen het 2G-beleid ontaardde vrijdag op de Rotterdamse Coolsingel in een ware veldslag. De politie verrichtte 49 arrestaties. In het nauw gedreven agenten zagen zich genoodzaakt te schieten, waardoor vier mensen gewond raakten. Eén agent raakte dusdanig gewond dat hij moest worden afgevoerd naar een ziekenhuis. Tal van agenten liepen lichte verwondingen op.

Supersnelrecht hoort bij het lik-op-stuk-beleid van politie en OM. Het wordt zo genoemd als verdachten binnen drie tot zes dagen voor de politierechter worden gebracht.

M. zegt spijt te hebben van het gooien van stenen. "Het was een momentopname en ik heb er echt van geleerd dat ik dat niet moet doen. Het verpest gewoon mijn leven." Ze bekende twee stenen te hebben gegooid. Volgens het OM heeft ze ook een fiets gegooid. "Door alle spanning kan ik me heel weinig meer herinneren van de avond", aldus M.

Agenten verkeerden in doodsnood, hield de rechter de verdachte voor. Het is volgens de rechter nog maar de vraag of ze weer aan het werk durven. M.: "Ik heb agenten gesproken op het politiebureau en excuses aangeboden. Ik wilde dat het vredig verliep. Het spijt me voor de agenten, ik zou de situatie graag terug willen draaien."


Door: ANP | Foto: ANP