Nissewaards Dagblad | Rotterdamse jongeren zorgen voor overlast in Barendrecht
mainImage

Rotterdamse jongeren zorgen voor overlast in Barendrecht

6 maart 2021, 10:24 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Rotterdamse jongeren beleven er de laatste plezier aan om in buurgemeente Barendrecht voor overlast te zorgen. Dit deden zij enkele weken geleden al op winkelcentrum Carnisse Veste. Toen werd hun gedrag door winkeliers en winkelend publiek als uitermate initimiderend ervaren. Op die avond werden een mes en een boksbeugel in beslaggenomen en werden twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden.

Vrijdagavond moesten de boa's weer optreden. De politie en boa's zijn zeer alert. Gisteren werden enkele jongeren gecontroleerd die de laatste tijd voor overlast hebben gezorgd. Van de beveiliging ontvingen zij een winkelverbod. Veel jongeren stappen bij de Maeterlinckweg op de tram richting Barendrecht om rotzooi te trappen op Carnisse Veste, het Havenhoofd of het Middeldijkerplein.

Donderdagmiddag was er ook een incident op de Middenbaan met jongeren. VVD-wethouder Cees Schaap kon met een heldhaftig optreden erger voorkomen. Volgens eigen zeggen was hij net op tijd om erger te voorkomen. Schaap heeft in het verleden bij de politie gewerkt.


Foto: Politie