Nissewaards Dagblad | Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één
mainImage

Regio Rotterdam-Rijnmond van veertien priklocaties naar één

4 augustus 2021, 08:34 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De GGD’en sluiten de komende tijd zeker 73 vaccinatielocaties. Dat meldt het AD op basis van een inventarisatie. Hiervoor in de plaats komen mobiele prikbussen en pop-up-priklocaties. De regio Rotterdam-Rijnmond gaat naar één prikstraat.

Volgens de GGD’en heeft het geen zin grote prikhallen nog langer open te houden, omdat de meeste mensen inmiddels tegen het coronavirus zijn ingeënt. Begin juni werden er nog ruim 200.000 mensen per dag gevaccineerd, nu zijn dat er maar zo’n 100.000. Het gaat grotendeels om tweede prikken, dus het aantal vaccinaties neemt de komende weken nog verder af. Veel van de 143 GGD-vaccinatiestraten worden daarom ontmanteld.

Van de veertien priklocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond is er eind september bijvoorbeeld nog maar eentje over. Sinds juli zijn er al zes gesloten. Deze en volgende maand sluiten er nog dertien hun deuren. In Brabant is de sluitingsdatum voor elf van de veertien prikstraten bekend; drie zijn er sinds deze week al dicht.

Er worden mobiele vaccinatie-units en prikbussen ingezet in wijken en dorpen waar de vaccinatiegraad lager ligt dan gemiddeld. In buurthuizen, moskeeën en bijvoorbeeld sportkantines worden pop-up-vaccinatielocaties ingericht.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons