Nissewaards Dagblad | Kinderboerderij De Kooi geeft watertips
mainImage

Kinderboerderij De Kooi geeft watertips

22 september 2021, 23:28 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Een kippenhok met een groen dak en een schutting die regenwater opvangt. Het zijn slechts twee voorbeelden die in het oog springen op kinderboerderij De Kooi in Rotterdam-Zuid. In totaal zijn er zes voorbeelden die laten zien hoe je wateroverlast in je eigen tuin gemakkelijk kan voorkomen.
 
De voorbeelden zijn aangelegd met subsidie van het waterschap.''Bij elk voorbeeld staat een informatiebord met tips waar bezoekers zelf mee aan de slag kunnen”, zegt educatiespecialist Henk van Oeffel. Lange, droge periodes en heftige regenbuien komen steeds vaker voor. Inwoners zullen zich dus steeds meer moeten wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering.''Daarom laten we hier zien hoe je je tuin of balkon waterbewust kan inrichten.”
 
Jaarlijks ontvangt De Kooi meer dan 100.000 bezoekers, variërend in leeftijd van 0 tot 80 jaar. Op het terrein is ook een Natuur- en milieueducatie-centrum waar elk jaar duizenden schoolkinderen lessen volgen.''Het is daarom een ideale plek om ook waterbeheer onder de aandacht te brengen.” 
 
Bijdragen aan schoon en voldoende water is makkelijker dan je denkt. Scholen, verenigingen of organisaties kunnen subsidie krijgen van waterschap Hollandse Delta. Voorwaarde is wel dat het water of groen in de buurt verbetert. Alle informatie en een aanvraagformulier vind je op: www.wshd.nl/waterbazen


Foto: Ingezonden