mainImage

Horecaondernemer Herman Hell: in zes weken van alle regels af

25 januari 2022, 08:44 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Horecaondernemers hopen hun zaken snel verder open te mogen gooien dan de nu uitgelekte kabinetsplannen voor een heropening tot 22.00 uur. Daarbij denken ze eerst aan een sluitingstijd rond middernacht.

Ondernemer Herman Hell, met veel horecazaken in Rotterdam, hoopt binnen zes weken van alle beperkingen af te zijn. "Maar ik ben blij met deze grote stap voorwaarts", aldus Hell. 

Maandagavond wordt nog over de kabinetsplannen gesproken met de voorzitters van de Veiligheidsregio's in het Veiligheidsberaad, dinsdag wordt een formeel besluit genomen.

Hotel- en restaurantketen Van der Valk laat weten blij te zijn dat de horeca waarschijnlijk weer open mag. "Het is een stap in de goede richting en we zijn enthousiast dat we weer open mogen." De woordvoerder vraagt zich wel af welke beperkingen er komen voor bezoek aan de horeca. "Dat kan verschil maken in de blijdschap over de heropening."

De keten, goed voor ongeveer 75 locaties in Nederland, had eerder een brandbrief aan het kabinet geschreven over de sluiting van de horeca omdat de coronamaatregelen een "onredelijk hoge tol" van de branche eisen. Van der Valk dreigde daarbij al zijn restaurants open te gooien als er "geen passend perspectief" wordt geboden.

Ook brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) uitte eerder al tevredenheid over de plannen.