Nissewaards Dagblad | Feyenoord-spits Jørgensen ziet met één oog niet meer
mainImage

Feyenoord-spits Jørgensen ziet met één oog niet meer

Nicolai Jørgensen.
24 januari 2021, 19:52 uur
Rotterdam & Regio

Spits Nicolai Jørgensen van Feyenoord moest in de verloren competitiewedstrijd tegen AZ (2-3) na ruim een uur spelen van het veld omdat hij met één oog niets meer kon zien. "Het gebeurde bij een kopduel in de lucht. Hij kon daarna aan één oog niets meer zien", zei trainer Dick Advocaat. "Ze zijn nu aan het kijken wat er aan de hand is." Kort na de wedstrijd bleek de schade mee te vallen.

Jørgensen kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven de Argentijnse huurling Lucas Pratto. De Deen tekende na een half uur voor de 1-1. Mogelijk heeft Jørgensen zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld, want hij staat naar verluidt in de belangstelling van de Turkse club Galatasaray. Advocaat zei echter van niets te weten.

"Als jullie het weten, dan lijkt me dat ik het ook moet weten, toch?", zei Advocaat. "Ik heb daar niets over gehoord." Niet Pratto, maar Bryan Linssen kwam voor Jørgensen in het veld. De Argentijn mocht een kwartier voor tijd alsnog invallen, maar hij kon zich opnieuw niet onderscheiden.

Volgens Jørgensen is van een vertrek nu nog geen sprake. De Deen liet wel doorschemeren open te staan voor een transfer als hij Feyenoord daarmee in financieel opzicht zou kunnen helpen. "Mijn gevoel en emoties zijn voor 100.000 procent nog steeds bij Feyenoord. Maar het gaat in het voetbal niet altijd over wat je zelf wil", aldus de 30-jarige spits. "Er komen meer dingen bij kijken. Je moet het ook vanuit het perspectief van de club bekijken. Ik ben nu bijna vijf jaar hier, ik houd van deze club en van deze stad. Dit is mijn tweede thuis. Maar ja, als ik de club kan helpen... Het is afwachten."


Door: ANP | Foto: Orange Pictures