Nissewaards Dagblad | Drie jaar cel voor Rotterdammer vanwege handel in medicijnen
mainImage

Drie jaar cel voor Rotterdammer vanwege handel in medicijnen

8 april 2021, 16:22 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Een 34-jarige Rotterdammer is door de rechter tot drie jaar gevangenisstraf (waarvan 1 voorwaardelijk) veroordeeld, vanwege handel in Oxycodon en wat ‘pammetjes’. Het onderzoek begon in september 2020 met een anonieme tip. De tip was dat een persoon verdovende middelen verkocht op het parkeerterrein bij een verzorgingstehuis op de Strevelsweg in Rotterdam.

De ‘verkoper’ is aangehouden en besloten werd het huis van de verkopende man te doorzoeken. Daar lag een enorme hoeveelheid medicijnen, zo’n 220.000 stuks, en een groot contant geldbedrag, bijna 124.000,- en ook nog wat XTC, cocaïne en hasj. De medicijnen werden in beslag genomen en zijn geïnventariseerd in samenwerking met de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) en het NFI.

De aangetroffen medicijnen bleken ‘zwaar’ te zijn: meerdere kwamen voor op Lijst 1 van de Opiumwet (zoals Oxycodon) en Lijst 2 van de Opiumwet (Diazepam oftewel de ‘pammetjes’). Deze medicijnen hebben voor sommigen wellicht een een onschuldige klank, maar feit is dat ze zwaar verslavend zijn (meer verslavend dan sommige harddrugs) en bij verkeerd gebruik zelfs dodelijk. Daarom worden deze medicijnen enkel in de apotheek verkocht met doktersrecept.

De 34-jarige Rotterdammer leverde aan zijn klanten op hun verzoek, zonder zijn klanten te wijzen op de risico’s.


Foto: ANP