Nissewaards Dagblad | 46 miljoen Rijksgeld naar Feyenoord City en Zuiderpark
mainImage

46 miljoen Rijksgeld naar Feyenoord City en Zuiderpark

3 maart 2021, 17:08 uur
Rotterdam & Regio

Rotterdam behoort tot de eerste groep gemeenten, die geld krijgt vanuit de landelijke Regeling Woningbouwimpuls. In totaal is de eerste aanvraagperiode 290 miljoen euro verdeeld over 27 projecten in heel Nederland. Hiervan komt ruim 46 miljoen euro naar 2 projecten in Rotterdam. Van dit bedrag gaat 21 miljoen naar de gebiedsontwikkeling Feyenoord City en 25 miljoen naar de gebiedsontwikkeling Noordrand van het Zuiderpark.

Naast de financiële bijdrage is afgesproken dat 50% van de programmering in deze projecten valt onder de categorie betaalbaar (sociaal en Midden Categorie). Deze bijdrage levert ongeveer 6100 woningen op voor Rotterdam. Daarnaast blijft Rotterdam ook in de nieuwe tranches vanuit de Regeling Woningbouwimpuls projecten aandragen die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de Rotterdamse woningnood. Het Codrico-terrein, waar ca 1500 woningen mee gemoeid zijn, is daar een voorbeeld van.

De toekenning van deze rijksbijdragen helpt overigens voor een beperkt deel voor “startbouw” tijdens de lopende collegeperiode en zorgt met name voor borging van betaalbaar planaanbod op de middellange termijn. Binnen de lopende collegeperiode, die maart volgens jaar eindigt, moeten 18.000 woningen gebouwd zijn.