mainImage

VVD:'Snelle, frequente metro blijft must voor Nissewaard'

14 mei 2022, 14:00 uur
Lokaal

De fractie van de VVD Nissewaard is van mening dat het belangrijk 'is en blijft voor Nissewaard om een metroverbinding te hebben'.

Over een aantal jaar wordt het metronet in de Rotterdamse regio verder uitgebreid: meer metro’s die vaker gaan rijden. "Dat is winst voor de reizigers in onze regio. Zeker voor Nissewaard en Voorne Putten, met ons kwetsbare wegennet, is een goed openbaar vervoer van groot belang. De Nissewaardse VVD wil daarom dat die extra metro’s niet stoppen in Hoogvliet, maar doorrijden tot Spijkenisse. We hebben het college gevraagd dat af te spreken met de 22 andere gemeenten die in de Metropoolregio Rotterdam (hierna: MRDH) samen opdrachtgever zijn voor het openbaar vervoer,zodat ook de inwoners van Nissewaard hiervan kunnen gaan profiteren," begint VVD’er Michael van Soest.

De regio betaalt fors mee aan Nissewaardse ambitie

Onlangs haalde VVD-wethouder Igor Bal ruim 17 miljoen euro subsidie op bij diezelfde Metropoolregio waarmee het metrobusstation Spijkenisse Centrum een grote renovatie ondergaat. VVD-steunraadslid David Speters:"Een enorme opknapbeurt die maakt dat het metrobusstation klaar is voor de toekomst, als er in de omgeving zo’n 3500 nieuwe woningen worden gebouwd. Het onderstreept het belang om de hogere frequentie van de metro niet in Hoogvliet te laten eindigen: Nissewaard heeft straks een mooi nieuw station, zorgt met de nieuwe woningen voor veel extra reizigers en ja, dan dus ook de hogere frequentie."