mainImage

Uitbater Van der Lee gooit horecazaken open

14 januari 2022, 18:01 uur
Lokaal

Horeca-uitbater Johan van der Lee gaat zaterdag zijn zaken Bar Spot en Tops toch open gooien aan de Voorstraat in Spijkenisse, ongeachte de uitkomst van de persconferentie vrijdagavond van premier Rutte. De ondernemer is de lockdown vanwege corona zat en kijkt er naar uit om zijn gasten weer te zien. Het is zijn manier om een protest kracht bij te zetten.

"Wij gaan open," opent Van der Lee zijn statement op social media. "Na lang wikken en wegen hebben wij besloten morgen (zaterdag 15 januari) open te gaan van 12.00 uur tot 17.00uur. Waarom? De koek is op. Onze energie is weg, emoties lopen op en we zijn het wachten op niks meer dan beu. We willen maar één ding: op een verantwoorde manier gasten ontvangen en gastvrijheid uitstralen zoals we altijd hebben gedaan. Gewoon gewoon doen. Back to normal. En dat allemaal met een klein aantal regels waar we ons met z’n allen aan moeten houden."

De uitbater kijkt terug op een pittig 1,5 a 2 jaar sinds het ontstaan van de pandemie. "De afgelopen 1,5 jaar hebben we laten zien dat we bereid zijn altijd mee te denken en bewegen in het algemeen belang. Mits goed onderbouwd passen we ons zonder heel veel tegensputteren aan aan alle regels en eisen die we om onze oren hebben gekregen. En dat allemaal terwijl aan de achterkant het geld met bakken tegelijk in rook op gaat en wij en ons personeel er ook de serieuze emotionele ongemakken van ondervinden. Dat is klaar. We zijn op en kapot en trekken op deze manier aan de bel. Deze lockdown is de druppel die ons doet breken en dat gaan wij niet laten gebeuren," is Van der Lee stellig. "Morgen wordt een dag waarmee wij graag een statement willen maken door open te gaan en onze gasten de gelegenheid willen bieden datzelfde statement te maken door gezellig drankje te komen doen. We gaan er een mooie dag van maken en hebben er het volste vertrouwen in dat een ieder mee zal werken aan het slagen van deze dag." Zijn besluit is duidelijk. "We kunnen niet wachten je morgen weer te mogen ontvangen! Al is het maar voor 1 dagje."

Meer horeca open

In navolging van Van der Lee heropent ook 'buurman' Dirk Jan Deelen de deuren van Gers op de Voorstraat. Eigenaar Dirk Jan Deelen geeft dit aan op social media. "JAAAAAAAAAA!!! Ook wij zijn morgen open van 12 tot 17 uur. Genoeg is genoeg," zegt ook deze uitbater. Naast deze twee ondernemers openen ook onder andere Café Merz en Murray's Irish Food & Drinks de deuren.