Nissewaards Dagblad | 'Rhoonse exhibitionist mag de cel voorlopig verlaten'
mainImage

'Rhoonse exhibitionist mag de cel voorlopig verlaten'

16 juni 2021, 20:36 uur
Lokaal

De Rhoonse exhibitionist Frederik H. mag de gevangenis weer verlaten. Weliswaar onder zeer strenge voorwaarden, maar de 79-jarige Albrandswaarder komt wel vrij doordat hij de behandeling van zijn strafzaak in vrijheid mag afwachten nu zijn gezondheid te wensen overlaat. Dat meldt Rijnmond woensdag.

De man zat vast voor omdat hij meermaals in het openbaar masturbeerde bij drie incidenten, in Rotterdam en Rozenburg. Saillant details: twee zedenrechercheurs uit Simonshaven behandelden deze zaak en waren weliswaar in de buurt van de incidenten, maar zij hebben nooit de vergrijpen zelf geconstateerd. Maar de meisjes die bij hen hoorden wel. Volgens H. zelf 'had hij nooit de intentie om seksuele handelingen uit te halen met deze acties'. Hij deed het 'om spanningen kwijt te raken' verklaarde hij in de rechtbank. Volgens deskundigen hebben onderzoeken ook uitgewezen dat de man meermaals depressief was geweest en dat dit een gevolg er van is geweest.

Voorwaarden

H. kreeg van de rechter wel de volgende voorwaarden opgelegd: hij moet continu contact houden met de reclassering en hij heeft gebiedsverboden ontvangen voor de locaties waar de incidenten plaatsvonden. De inhoudelijke behandeling vind nu 23 augustus plaats.