mainImage

Raadslid Van der Velden (Belang) stapt op na doodsbedreigingen

13 mei 2022, 20:07 uur
Lokaal

De nieuwbakken gemeenteraad van Nissewaard moet na een kleine twee maanden onverwachts, en per direct, afscheid nemen van raadslid Peter van der Velden (Belang van Nissewaard). De lokaal bekende politicus stopt ermee vanwege doodsbedreigingen aan zijn adres. Vrijdagmiddag heeft hij officieel zijn ontslag aan de griffie van Nissewaard aangeboden.

Van der Velden is duidelijk aangeslagen met wat hem nu overkomt en legt duidelijk uit waarom hij stopt. "De reden is dat ik mij niet meer veilig voel, en daardoor kan ik niet optimaal mijn werk doen in de raad. Dat schaadt niet alleen mijn eigen werk, maar ook de partij," geeft de hoofdpersoon aan. "De afgelopen weken met de mishandeling en de wens tot omlegging en alles wat ervoor gebeurt is, trekken zo een te grote wissel op mijn privéleven. Maar het komt ook mede doordat ik te weinig steun en begeleiding heb mogen ontvangen."

PVV
De voormalig fractievoorzitter van de PVV én de Volkspartij Nissewaard heeft wel een vermoeden uit welke hoek de dreiging komt, maar weet niet zeker of dit nog een actueel topic is op dit moment. "Enkele weken geleden kreeg ik te horen dat er vanuit de PVV een wens was uitgesproken om mij uit de weg te ruimen, en hoe dit dan zou moeten gebeuren," licht Van der Velden toe. "Ik weet niet of dit nog actueel is en in hoeverre voorbereid, maar uiteraard heb ik hiertegen aangifte gedaan. Alleen in de loop van de dagen ging ik mij afvragen in hoeverre dit realiteit kon worden en of het dit waard was." De conclusie bleek simpel. "Het beperkt mij wel in mijn werk als volksvertegenwoordiger en schaadt daarmee dus ook de partij 'Belang van Nissewaard'."


Doorgaan
Met 'Belang van Nissewaard' kwam Van der Velden als lijsttrekker afgelopen maart met twee zetels terecht in de raad. Daar was hij enorm blij mee en vooral ook trots op. Hij verwacht ook dat de huidige fractievoorzitter Henny Houps met zijn opvolger Marcel Spanersberg de ingeslagen weg zal volhouden en de Nissewaardse gemeenschap van dienst zal zijn. Alhoewel het ook pijn doet om te stoppen. "Door al die chaos en het gedoe heb ik besloten om mijn werk op de voorgrond op te zeggen met pijn in het hart en is mijn ontslagbrief ingediend. Uiteraard blijf ik op de achtergrond mij wel inzetten voor de partij als voorzitter."
 

 


Foto: Belang van Nissewaard/PR