mainImage

Politie zoekt voortvluchtige TBS'er Windster uit Spijkenisse

23 juni 2022, 14:45 uur
Lokaal

De politie is dringend op zoek naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Vooral de laatste is in de regio bekend: Windster komt uit Spijkenisse. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Windster en Dijkman ontsnapten dinsdagavond rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen. Onbekenden hadden met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf, vijfdeurs, met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Niet zelf benaderen
De politie is naarstig op zoek naar het duo, maar vraagt de gemeenschap het duo niet zelf te benaderen. Beiden zijn levensgevaarlijk. Winster zit een straf en behandeling uit van 5 jaar en 6 maanden vanwege een dubbele afpersing en een gewapende overval in Tilburg, waarbij Mick Pitair (48) het leven liet. Dijkman zit 5 jaar vast en TBS met dwang voor een gewapende overval.

Signalementen
Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.


Foto: Politie