mainImage

Opnieuw afsluitingen vanwege werkzaamheden Heinenoordtunnel

25 januari 2022, 17:11 uur
Lokaal

In de nachten van vrijdag 28 op zaterdag 29 januari en van zaterdag 29 op zondag 30 januari 2022 voert Rijkswaterstaa werkzaamheden uit aan de brandblusvoorziening in de tunnel. De Heinenoordtunnel is daarvoor richting Rotterdam afgesloten. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten.

Over de werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de brandblusvoorziening in de tunnelbuis richting Rotterdam. Er wordt verder gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Na de werkzaamheden testen we de brandblusvoorzieningen.

Afsluitingen richting Rotterdam

Er is een afsluiting van de Heinenoordtunnel in de richting van Rotterdam in de nacht van: vrijdag 28 op zaterdag 29 januari van 00.00 tot 08.00 uur en zaterdag 29 op zondag 30 januari van 00.00 tot 09.00 uur. De tunnelbuis richting Rotterdam inclusief oprit Oud-Beijerland (21) is dan afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingen richting Barendrecht/Rotterdam

Er is een omleiding van het verkeer richting Barendrecht/Rotterdam (richting het noorden) vanuit: de Hoeksche Waard via de N217 en de A16 en Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland via de A17 en de A16.

Extra reistijd en tol

Houd, afhankelijk van het tijdstip van de reis, rekening met een extra reistijd (bovenop de gebruikelijke reistijd) tussen de 10 en 30 minuten. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten. Voor het verkeer richting Barendrecht/Rotterdam is de Kiltunnel zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten in die rijrichting tolvrij.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie, stuur een tweet naar het Twitteraccount @Rijkswaterstaat of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op de projectpagina A29: renovatie Heinenoordtunnel.