mainImage

Ondernemers zaterdagmarkt Spijkenisse nog steeds in onzekerheid

15 augustus 2022, 09:43 uur
Lokaal

De Nissewaardse VVD wacht nog altijd op een antwoord vanuit het college op vragen waarom geen alternatieven beschikbaar zijn voor de weekmarkt in het weekend van het SpijkenisseFestival. Eerdere vragen van de lokale VVD-fractie blijken tot nu toe 'onvoldoende beantwoord' te zijn.

“Buiten een bericht dat zowel de behandelend ambtenaar als de wethouder vanwege het reces afwezig is, hebben wij nog geen inhoudelijk antwoord gekregen," zo begint commissielid David Speters. “Reces of niet, met nog minder dan twee weken te gaan begint de tijd voor de marktkooplieden nu flink te dringen. We zouden daarom nu toch snel een adequaat antwoord willen krijgen op de vragen welke alternatieve locaties zijn bekeken voor deze eenmalige weekmarkt in het feestweekend en waarom geen van de locaties hiervoor geschikt zouden zijn. Op dit moment lopen de zelfstandige marktondernemers nog altijd het risico om een dagomzet missen. Het is nu meer dan urgent dat het college in actie komt, naar de ondernemers en de raad!"

Op 22 juli 2022 heeft de Nissewaardse VVD technische vragen gesteld aan het college naar aanleiding van het nieuwsbericht dat de weekmarkt plaats moest maken voor het Spijkenisse Festival. “Een leuk feest organiseren is natuurlijk prima en heerlijk, zeker nu het zonder beperkingen allemaal weer kan en mag. Maar je kan als college niet zomaar deze zelfstandige ondernemers in de kou zetten, slechts kort van te voren informeren dat er een dag geen omzet gemaakt kan worden en dan als klap op de vuurpijl zeggen dat er geen alternatieven zijn," zo valt fractieondersteuner Michaël van Soest zijn collega bij. “Als het aan de Nissewaardse VVD ligt dan wordt de weekmarkt verplaatst naar een alternatieve locatie in het centrum. Wij denken hierbij aan het Theaterplein of uitwijken naar het Uitplein / de Uitstraat. Deze locaties zijn bij een braderie of de Swanmarket met Koningsdag ook bruikbaar gebleken.”

De Nissewaardse VVD roept het college voor de derde maal op haast te maken met de zoektocht en een geschikt alternatief aan te bieden. “Willen is kunnen en met nog minder dan twee weken te gaan tot het festival dringt de tijd!”


Foto: Digitaal Dagblad