mainImage

Oefenvoetbal: Spijkenisse verslaat beloften FC Dordrecht

22 september 2022, 18:45 uur
Lokaal

Drie keer keek Vierde Divisionist Spijkenisse dinsdagavond tegen een achterstand aan tegen de beloften van FC Dordrecht en drie keer maakten de groen-witten die achterstand ongedaan. Uiteindelijk won Spijkenisse nipt met 4-3 in een wedstrijd waarin vol op de aanval werd gespeeld en in de defensie daardoor gaten ontstonden die genadeloos werden afgestraft.

Na een wat terughoudende start wisselden zowel Spijkenisse als FC Dordrecht O21 die tactiek al snel in voor onvervalst aanvalsspel en ontstond er een attractief duel op het sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse. De eerste kansen waren voor de gasten en in de negende minuut was het al raak toen Dennis Hazer een misverstand in de defensie van Spijkenisse vakkundig afstrafte: 0-1. Spijkenisse nam het initiatief direct over en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de negentiende minuut slaagde daartoe een poging van Neal van Buuren die de bal in het Dordtse doel afleverde: 1-1. De thuisclub was die gelijkmaker nog aan het vieren toen Joey de Bie de gasten weer aan een voorsprong hielp. Helemaal vrijstaand kopte hij de bal vanuit een hoekschop langs de aan de grond genagelde doelman Christian van Wijngen: 1-2. Het signaal voor Spijkenisse om er weer een schepje bovenop te doen. Na enkele missers kwam het kleinood voor de voeten van Marvin van der Pluijm die met een fraaie lob de bal in het doel werkte: 2-2. Met die gelijke stand gingen de teams rusten.

Vijf minuten pauze
Na de rust werd de intensiteit nog verhoogd en moest de scheidsrechter ingrijpen om de schermutseling binnen de perken te houden. En weer namen de gasten een voorsprong. Sharin Eugemia lanceerde een doeltreffend schot vanaf links en Enver Bezemer maakte weer eveneens vanaf de linkerkant gelijk: 3-3. In de slotfase liepen de gemoederen hoog op in de ijver de ultieme winst alsnog te bemachtigen. Adam El Fazazi werd door scheidsrechter Ramon Westhoff vijf minuten naar de zijlijn gestuurd om even af te koelen. Het miste zijn uitwerking niet op de frêle vleugelflitser. Weer helemaal bij de les keerde hij terug binnen de lijnen en zorgde met een venijnig schot van afstand voor de winnende treffer: 4-3.