mainImage

Léon Soeterboek (wethouder) spreekt ‘niet-essentiële’ winkeliers

26 januari 2022, 09:23 uur
Lokaal

Afgelopen vrijdag heeft wethouder Léon Soeterboek gesproken met een aantal winkeliers in Zuidland en de Woonboulevard Spijkenisse over onder andere de gevolgen van de corona op hun bedrijfsvoering. De niet-essentiële winkels en horeca hebben het immers extra zwaar, omdat zij hun deuren (grotendeels) hebben moeten sluiten. De geluiden zijn uiteenlopend. De speciaalzaken – zoals de Snoepwinkel Marcellea - in de foodsector mochten open blijven en draaiden in het algemeen naar tevredenheid. Fietsenwinkels bleven wel open voor reparatie en onderhoud, maar het winkelgedeelte was tot afgelopen week gesloten.

Het echtpaar Edith en Leo van der Velde van DEKO-bikesport lieten hun licht schijnen over de impact van corona op hun branche. Reserve-onderdelen uit het verre oosten zijn bijvoorbeeld zeer lastig te verkrijgen door leveringsproblemen van de fabrikanten. Met kunst en vliegwerk en met een goed netwerk weet DEKO-bikesport toch de racefietsen en mountainbikes rijdende te houden en de zorgvuldig opgebouwde nieuwe fietsen aan klanten te leveren. IJssalon Slands Bolletje, ook gevestigd aan de Breestraat in Zuidland, is een locatie voor dagbesteding van cliënten van Westenrijck. In de zomermaanden kan een ieder daar terecht voor heerlijk schepijs. In de wintermaanden geen ijs, maar is er onder andere veel op het gebied van thee te koop.

Op de Woonboulevard was de wethouder getuige van het ombouwen van de winkel van Rivièra Maison, voorheen Lodge life. Nu het weer kan, is de winkel gewoon open voor bezoek. U bent van harte welkom bij alle winkeliers!