Nissewaards Dagblad | ‘Knarrenhof in Nissewaard een goed idee’
mainImage

‘Knarrenhof in Nissewaard een goed idee’

3 maart 2021, 11:33 uur
Lokaal

Een knarrenhofje in de gemeente Nissewaard zou een mooi initiatief zijn, stelt raadslid Fred Seker van Nissewaard Lokaal. Seker reageert hiermee op het artikel in het AD/Rotterdams Dagblad. In dat artikel staat dat de Stichting Woonhof Westvoorne binnen vijf jaar een woonhof voor 55-plussers in Westvoorne uit de grond wil stampen. In een woonhof kunnen bewoners op elkaar letten, voor elkaar klaar staan en daar waar mogelijk helpen en ondersteunen.

Seker wil ook in Nissewaard een knarrenhof realiseren en werkt hiermee samen met PvdA en CDA om de mogelijkheden te verkennen. Vorige week had Nissewaard Lokaal een gesprek met een inwoner die dit concept graag wil realiseren binnen de gemeente. “Een knarrenhof voldoet aan de wens van oudere bewoners om bij elkaar te wonen,” vertelt Seker. “Bovendien levert de doorstroming naar deze woningen weer ruimte op voor jonge gezinnen, die kunnen intrekken in de achtergebleven woning.”

Nissewaard Lokaal wil samen met PvdA en CDA in gesprek met het gemeentebestuur om deze mogelijkheid verder te onderzoeken.