Nissewaards Dagblad | 'Klimaattop: Hollandsche Delta schuift ook aan'
mainImage

'Klimaattop: Hollandsche Delta schuift ook aan'

23 januari 2021, 19:09 uur
Lokaal

Vertegenwoordigers van het waterschap Hollandsche Delta zullen komende week bij de internationale klimaattop aanwezig zijn. Dijkgraaf Jan Bonjes en heemraad Johan van Driel zijn aangewezen om op 25 en 26 januari deel te nemen. Dat meldt LINQ Media.

De Climate Adaptation Summit 2021 (CAS 2021) wordt georganiseerd door Nederland. Deze online klimaattop is gericht op het vinden van oplossingen om ons aan te passen aan de effecten van klimaatverandering, zoals extreme buien, droogte, hitte en een stijgende zeespiegel. Wereldleiders als Angela Merkel, Ban Ki-moon en VN-secretaris generaal Guterres zullen op de top aanwezig zijn.

Rol

Waterschappen spelen steeds meer een belangrijke rol in het stelsel van klimaatverandering. Zodoende dat zij nu aanschuiven ook bij deze top. Dijkgraaf Jan Bonjer stelt tegenover de collega's van de omroep:“Het waterschap speelt een belangrijke rol bij de inrichting van onze regio op het gebied van water en land. We ondernemen veel acties om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen. Om onze omgeving voldoende ‘klimaatkrachtig’ te maken, moeten we samenwerken. Deze opdracht is té groot om alleen op te pakken. Daarom nemen we samen met gemeenten al diverse maatregelen.”