mainImage

Glasvezel in dorpskernen Nissewaard is dichterbij dan ooit

14 januari 2022, 17:22 uur
Lokaal

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet en Simonshaven. Als 20% van de inwoners, per kern, ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 16 maart 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Melden inwoners zich vóór 16 maart 2022 aan, dan besparen zij zich ook €650.- aansluitkosten.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we
vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand. Projectleider Konrad van Wijngaarden over glasvezel:“Het is belangrijk dat er een goed en stabiel middel is voor het gebruik van internet. Want dat doen we met zijn allen steeds meer. Denk maar aan bijvoorbeeld alle apparatuur die al is aangesloten op internet. De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. En begrijpelijk, die zijn gemaakt om over te bellen of tv te kijken, terwijl het glasvezelnetwerk hier speciaal voor is gebouwd! Ik ben dan ook blij dat we starten met de glasvezelcampagne in Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet en Simonshaven, en de inwoners nu ook de kans krijgen om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst. Laten we er net zo’n succes van maken als afgelopen jaar in Oostvoorne, Oudenhoorn, Tinte, Vierpolders en Zwartewaal."

Online informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over de voordelen van glasvezel, het aanbod en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Fiber Netwerk online informatieavonden. Deze vinden plaats op 27 januari en 10 februari om 19.30 uur. De online informatieavonden volgt men vanaf een computer, tablet of telefoon.  Aanmelden hiervoor kan via gavoorglasvezel.nl. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd: inwoners van Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet en Simonshaven die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.