mainImage

Feestelijke opening kunstproject op metropalen Spijkenisse

22 juni 2022, 09:41 uur
Lokaal

Op zaterdag 25 juni is de feestelijke opening van het Graffiti kunstproject op de metropalen tussen metrostation Heemraadlaan en Spijkenisse-Centrum. Inwoners zijn van harte uitgenodigd, zo zegt de gemeente in de eigen online informatiepagina.

Om 14.00 uur opent wethouder Jeroen Postma van Cultuur de kunstpromenade samen met Bernice en Mathilde van het cultuurplatform ZoBlits, de dragers van dit project. Natuurlijk zijn er ook een aantal graffiti artists aanwezig die een toelichting op hun werk kunnen geven. Naast het bewonderen van de prachtig gepainte palen worden ook de resultaten van de deelnemers van de workshop Graffiti geëxposeerd. DJ Quintexx zorgt voor de juiste vibe en er is een free-run training van de leerlingen van Rooftop Kings o.l.v. Redouan.

Er is drie weken hard gewerkt aan dit kunstproject dat is mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard, Cultuurplatform ZoBlits, Centrum voor de Kunsten en de inzet van de kunstenaars en de deelnemers van de workshops. Met elkaar is er en mooie kunstpromenade gemaakt in de kleuren van de regenboog, met verschillende facetten van de natuur erin verwerkt. Hierdoor heeft Nissewaard meer kleur gekregen. "Wij zien je graag onder het traject van de metrobaan tussen metrostation Heemraadlaan en metrostation Centrum, vanaf de Marckenburg. De festiviteiten vinden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur," laat de gemeente nog weten.


Foto: Actief in Nissewaard/PR