mainImage

Bijtschildpad aangetroffen in Maaswijk in Spijkenisse

18 mei 2022, 14:49 uur
Lokaal

Oplettende bewoners van de Maaswijk hebben maandag vermoedelijk een bijtschildpad gezien. Dat meldt de gemeente Nissewaard online, die daarop direct de Schildpaddenopvang in Harkema inschakelde.

Deze agressieve en bijtgrage schildpad is gesignaleerd in de singel nabij de Esther de Boer van Rijkstraat. De gemeente gaat onder water hekken plaatsen bij de duikers in de singel om de schildpad te kunnen lokaliseren en vangen. Ziet u een schildpad in deze omgeving? Blijf op afstand en doe een melding bij de gemeente. De Dierenambulance is op advies van de opvang wel ter plaatse geweest. "Gisteren nam de gemeente Nissewaard contact op met de Schildpaddenopvang in verband met een melding van een gespotte bijtschildpad in een sloot aan de Fien de La Marstraat in Spijkenisse. Zij zijn doorgestuurd door de dierenambulance naar ons voor advies," laat de opvang online weten. "Het gaat om een sloot waar veel activiteit is en aan het water spelende kinderen zijn. Gisteren zijn vrijwilligers Tim en Annabel direct ter plaatse geweest om de situatie zelf te kunnen beoordelen en de melder bij de gemeente te spreken. Helaas is de sloot door duikers verbonden met andere delen water en kan het dier dus in een groot gebied zijn. De gemeente is geadviseerd om hekken voor de duikers te plaatsen in de hoop dat het dier zich nog ergens bij de spotplaats bevindt. Daarnaast hebben wij geadviseerd om waarschuwingsborden te plaatsen én alle bewoners middels een brief op de hoogte te stellen. Aangezien het dier zich op gemeentegrond bevindt is de gemeente verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die echt voorkomen moeten worden."

Ondanks dat het dier aangetroffen is en er een waarschuwing is uitgegaan, blijft de opvang de opvang beschikbaar voor eventuele hulp. "Uiteraard is de opvang bereidt om mee te denken en het dier eruit te krijgen. Hiervoor moet het dier gespot worden om de locatie te bepalen. Mocht je het dier zien, benader hem dan niet maar maak een foto en stuur deze dan naar de gemeente Nissewaard."


Foto: Schilpaddenopvang/PR