Nissewaards Dagblad | Vrouwenblad VIVA houdt na bijna 50 jaar op te bestaan
mainImage

Vrouwenblad VIVA houdt na bijna 50 jaar op te bestaan

16 juni 2021, 17:27 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Na bijna vijftig jaar houdt het vrouwenweekblad VIVA op te bestaan. Uitgever DPG Media stopt ermee omdat het blad, vooral de gedrukte versie, steeds minder vrouwen bereikt. Het laatste nummer rolt eind juli van de drukpers. Ook VIVAMama, VIVA.nl en VIVA Forum worden stopgezet.

VIVA verscheen voor het eerst op 7 oktober 1972. Het blad schreef over carrière, seks, mode, relaties en emancipatie. "Over dergelijke maatschappelijke thema’s voeren jonge vrouwen anno nu de dialoog op een andere wijze. De cijfers en het toekomstperspectief geven ons helaas geen andere keus dan te stoppen met VIVA", aldus Joyce Nieuwenhuijs, directeur magazines. Voor generaties vrouwen was VIVA hun lijfblad, dat taboes bespreekbaar maakte en bekend werd door onder meer de rubriek 'Anybody', waarin lezeressen zich letterlijk blootgaven. Ook haalde het blad met een testrubriek de vibrator en andere seksspeeltjes uit de ranzige sfeer.

Hoofdredacteur Debby Gerritsen laat op de website weten trots te zijn op de invloed die VIVA heeft gehad op jonge vrouwen. "Iedereen kent VIVA, van de bewuste jonge vrouw tot aan de bakker om de hoek én aan het Binnenhof. Na jaren vol relevante, vernieuwende, taboedoorbrekende verhalen heeft VIVA echt bijgedragen aan de ontwikkeling van de jonge Nederlandse vrouw. Daar ben ik enorm trots op en ik kijk terug op een prachtige periode."

DPG Media houdt vast aan Margriet voor de oudere doelgroep, Libelle voor de iets jongere vrouw en Flair voor de dertigers. "De jongste lezeressen bereiken we met Tina", zegt Nieuwenhuijs.


Door: ANP | Foto: anp