Nissewaards Dagblad | Mensen verzamelen zich in meerdere plaatsen tegen avondklok
mainImage

Mensen verzamelen zich in meerdere plaatsen tegen avondklok

24 januari 2021, 21:22 uur
Landelijk

Op meerdere plaatsen in het land, waaronder Den Haag, Tilburg en Roermond, zijn zondagavond mensen in groepen samengekomen om te protesteren tegen de avondklok.

In de Haagse Schilderswijk verzamelde zich kort voor het ingaan van de avondklok een groep bestaande uit vooral jongeren. Er wordt vuurwerk afgestoken en ook met vuurwerk gegooid naar voorbijgangers en agenten. Een politiewoordvoerster schat dat zo'n honderd mensen op de Vaillantlaan/Hobbemaplein bij elkaar zijn en zich dus niet houden aan de avondklok. "We zijn met veel agenten ter plaatse om de openbare orde te herstellen."

In de Roermondse wijk De Donderberg staan tientallen mensen met hun auto's op straat. Ook rijdt een aantal al toeterend in auto's rond. Ze kwamen bij elkaar na oproepen op social media. De aanwezigen steken vuurwerk af. De politie rijdt een aantal malen langs de groep, maar rijdt wel door. Een woordvoerster van de politie kan verder nog niets over de situatie zeggen.

Ook in Tilburg, in de buurt van de Warandelaan, staan tientallen mensen met hun auto. Ook deze bijeenkomst is waarschijnlijk het gevolg van oproepen op social media tot een protest tegen de avondklok. De politie zegt dat ook hier vuurwerk wordt afgestoken.

De avondklok geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.


Door: ANP | Foto: ANP