Nissewaards Dagblad | Boa-vakbonden willen 2500 tot 5000 extra boa's
mainImage

Boa-vakbonden willen 2500 tot 5000 extra boa's

23 september 2021, 08:42 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Er zijn zeker 2500 tot 5000 boa's extra nodig om bezoekers in de horeca vanaf dit weekend effectief te controleren op het bezit van een coronabewijs. Het kabinet moet daar snel extra geld voor uittrekken, stellen boa-vakbonden tegen het AD.

Boa's zien de aanstaande verplichting om een QR-code te tonen in de horeca met grote scepsis aan. "Veel van onze leden vinden dat het coronabewijs in de horeca totaal niet te handhaven is", zegt Richard Gerritsen, voorzitter van BOA ACP.

De 45 miljoen euro die het kabinet voor de naleving heeft uitgetrokken noemt hij zwaar onvoldoende. "Inmiddels is duidelijk dat dat geld niet naar ons gaat, maar naar de horeca die daarmee particuliere beveiligers kan inhuren."

Gerritsen wijst er op dat het naleven van coronaregels voorlopig nodig blijft. "Dat vergt tien tot twintig procent extra capaciteit van boa's." BOA ACP stelt daarom dat er ook zoveel extra buitengewone opsporingsambtenaren moeten zijn. "Op 25.000 boa's heb je het dan over 2500 tot 5000 handhavers extra. Daar moeten nu afspraken over gemaakt worden. Dat hebben wij recent in een gesprek aan de minister laten weten."


Door: ANP | Foto: ANP