mainImage

Overlijden Jansen leidt tot stroom aan reacties: groot verlies

Wim Jansen.
25 januari 2022, 14:04 uur
IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, Sport

Het nieuws dat Wim Jansen op 75-jarige leeftijd is overleden, leidt tot een stroom aan reacties uit de voetbalwereld. Heel wat clubs, waaronder Ajax, PSV en AZ, sturen via de sociale media condoleances naar Feyenoord en de nabestaanden.

"Een groot verlies. Sterkte aan alle nabestaanden", schrijft Ajax. "Gecondoleerd en veel sterkte voor alle nabestaanden", aldus PSV. Andere clubs sturen vergelijkbare berichten.

Jansen speelde twee WK-finales met Oranje, in 1974 en 1978. Het Nederlands elftal moest het twee keer afleggen tegen het gastland. In 1974 werd het 2-1 voor West-Duitsland, vier jaar later won Argentinië na verlenging met 3-1. Jansen werd in Buenos Aires na 75 minuten gewisseld.

Jansen speelde 422 wedstrijden in de Eredivisie voor Feyenoord. Volgens databureau Gracenote speelde alleen Coen Moulijn er meer (457). In de nadagen van zijn carrière kwam de middenvelder na een Amerikaans avontuur bij Washington Diplomats ook nog twee jaar uit voor Ajax. Jansen vervulde na zijn actieve carrière tal van functies bij Feyenoord, zoals hoofdtrainer, assistent, technisch directeur en adviseur binnen de jeugdopleiding.


Door: ANP | Foto: ANP