Nissewaards Dagblad | Hou toch een keer op over die slavernij
mainImage

Hou toch een keer op over die slavernij

30 januari 2021, 16:18 uur
Columns

Van een fractiemedewerker hoorde ik het. In de NRC heeft gestaan, dat ik heb geweigerd mee te werken aan publicaties over het slavernijverleden van onze stad. Dat klopt, maar het is natuurlijk uiterst merkwaardig dat dit is gelekt c.q. doorgegeven aan een krant die nog nooit één positieve zin heeft geschreven over mij of mijn politieke partij.

Waarom ik geweigerd heb, heeft diverse redenen.

Ten eerste kwam het verzoek van Paul van Laar hoogleraar Rotterdamse geschiedenis; iemand die ik helemaal niet vertrouw (leg ik uit op de site van Leefbaar Rotterdam)

Ten tweede omdat ik het onderzoek volstrekt overbodig vind: zonde van het geld. Een handreiking aan een falend raadslid van de PvdA, die overal en altijd discriminatie ziet.

Ten derde omdat het gezien de voorgeschiedenis deze opdracht ingaat tegen de wetenschappelijke integriteit van een historicus. 200.000 euro accepteren en dan zeggen dat het wel meevalt met de schuld van Rotterdammers is onmogelijk.

Ten vierde. Mijn naam op de lijst van medewerkers zou ten onrechte kunnen suggereren dat vogels van diverse pluimage hebben meegewerkt. Eén uit zijn verband gerukt zinnetje zou voldoende zijn om mij te kwalificeren als medewerker. Niet doen dus.

Ten vijfde. Op de lijst van medewerkers ontbrak de naam van de enige echte specialist en onderzoeker van dit onderwerp prof. Emmer. Zie linken

Ten zesde. Van andere onderzoekers is bekend, dat ze zich al jaren verzetten tegen zwarte Piet en zich positief hebben uitgelaten over BLM. Mijn naam absoluut niet tussen die namen!

Ten zevende. Omdat ik al heel veel, ook op deze site geschreven heb over dit onderwerp. Kan gewoon – zonder bronvermelding – van mij worden overgenomen.

Ik heb ondertussen de recensies gelezen over de uitkomsten van het onderzoek en dat bevestigt mijn angstige vermoeden dat de uitslag al vast stond voor aan het onderzoek begonnen was. Wij ploerten van Rotterdammers dragen vrijwel allemaal schuld aan de Atlantische slavernij. Ook al is 95% van onze voorouders slachtoffer van kinderarbeid en gedwongen landarbeid geweest. Daarbij heeft een deel van de Rotterdamse bevolking een paspoort van landen die na eeuwen intensieve handel pas in de vorige eeuw slavernij hebben afgeschaft; vaak gedwongen door Europese landen.

Misschien is het in het kader van schuld en boete dus wel een goed idee, dat de fractie van Denk in onze stad een onderzoek laat instellen, naar de verschrikkingen die ooit door de Ottomanen in Oost Europa zijn aangericht, inclusief kinderroof en slavernij. We hebben binnen de grenzen van onze stad immers vele Oost-Europeanen, Armeniërs, Cyprioten, Iraniërs, Grieken, Assyriërs, Egyptenaren etc. wiens landen van oorsprong eeuwenlang als wingewest en slavenleveranciers zijn misbruikt.

Turkije gaat vast geen  excuses aanbieden, dus kunnen de stadsgenoten met een Turks paspoort het goede voorbeeld geven. Als er één schaap (geit) over de dam is volgen er meer.

De politieke partij Nida kan dan een onderzoek aanvragen naar de eeuwenlange Noord en Oost-Afrikaanse slavenhandel door Arabieren en de rol van de Islam daarbij. Waarschijnlijk gevolgd door een excuus aan Somaliërs, Eritreërs, Ethiopiërs en de nazaten van talloze blanke (witte) slaven in onze stad; waaronder mijn familie.

Rotterdam wordt dan excuus hoofdstad nummer één van Europa. Een vooruitzicht om trots op te zijn?Deel 1: https://www.youtube.com/watch?v=uS2dz00OW5U

Deel 2: https://www.youtube.com/watch?v=L13Sz2VmmvQ