Nissewaards Dagblad | Tweede Kamer onder de indruk van toespraak Rutte
mainImage

Tweede Kamer onder de indruk van toespraak Rutte

16 maart 2020, 21:48 uur
Algemeen

De toespraak van minister-president Mark Rutte over de coronacrisis is in de Tweede Kamer over het algemeen met instemming ontvangen. Veel Kamerleden noemen de speech van de premier "indrukwekkend".

Rutte had volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher "een eerlijke en moeilijke boodschap" te verkondigen. "Het is me uit het hart gegrepen: laten we verschillen overbruggen en omkijken naar elkaar in de moeilijke tijd waar we voor staan."

Ook CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma spreekt zijn waardering uit voor de premier. "Samen staan we voor een enorme opgave. Er is geen makkelijke uitweg uit deze crisis. Ik heb vertrouwen in onze experts."

D66-voorman Rob Jetten vindt dat Rutte recht doet aan de ernst van de situatie. "Dit is geen tijd voor verdeeldheid. Dit is een tijd voor samenwerking. Voor vertrouwen in onze wetenschappers, artsen en verpleegkundigen."

GroenLinks-leider Jesse Klaver spreekt van "een eerlijke en indringende boodschap" van Rutte. "Laten we zijn woorden ter harte nemen: gezamenlijk belang boven eigen belang. Laten we op elkaar letten."

"Het kabinet luistert heel goed naar experts, weet wat het doet en doet wat het kan", aldus fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. "En wij allemaal zijn dankbaar voor de helden in de zorg en zorgen nu ook extra goed voor elkaar."

"We moeten dit samen doen", zegt ook SP-leider Lilian Marijnissen. "Laten we alles doen om onze ouderen en meest kwetsbaren te beschermen en onze zorgverleners te helpen."


Door: ANP | Foto: Wikipedia