mainImage

Bon Bini 3 voorlopig geschrapt door coronacrisis

30 april 2020, 10:28 uur
Algemeen

De komedie Bon Bini Holland 3, van en met Rotterdammer Jandino Asporaat, gaat voorlopig niet door. Dat meldt producent Maarten Swart in een artikel in NRC. Hij vertelt dat het de komende maanden nagenoeg onmogelijk zal zijn om grote filmproducties te draaien vanwege de coronacrisis.

"Bon Bini Holland 3 is voorlopig van de baan", zegt de Rotterdammer. "Bij kleinere producties kunnen bepaalde beperkingen de creativiteit prikkelen. Maar dat geldt niet voor alle films." Ook de verfilming van het boek Een schitterend gebrek van Arthur Japin die de producent aan het ontwikkelen was, staat voorlopig in de ijskast.

De Bon Bini Holland-films waren twee van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen jaren. In Bon Bini Holland wordt het verhaal verteld van Robertico (gespeeld door Jandino Asporaat) die een charmante oplichter is met (relatie)problemen.

De opnames zouden binnenkort op Curaçao plaatsvinden. Het was de bedoeling dat Bon Bini Holland 3 een van de grote kersthits van dit jaar zou worden in de bioscopen.


Door: ANP | Foto: ANP