Nissewaards Dagblad | Bijna 90 GGZ-hulpverleners schrijven brandbrief

Bijna 90 GGZ-hulpverleners schrijven brandbrief

mainImage

GGZ-hulpverleners uit heel Nederland hebben op de website Brandbriefggz.nl hun grote bezorgdheid over de gang van zaken de afgelopen maanden rondom de uitbraak van het nieuwe coronavirus uitgesproken. “Wij, een grote groep (GZ-)psychologen, psychiaters, orthopedagogen, (psycho-)therapeuten, pedagogen, coaches en overige professionals binnen de hulpverlening, de academische wereld en de GGZ, stellen dat de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen buitenproportioneel zijn en meer schade aanrichten dan dat zij goed doen. Wij pleiten ervoor alle maatregelen per direct op te heffen,” schrijven ze. Het schrijven is door bijna 90 zorgprofessionals ondertekend.

De GGZ-hulpverleners waarschuwen dat de coronamaatregelen een negatief effect hebben op de psychische gezondheid, wat leidt tot fysieke gezondheidsproblemen. “Zeer zorgelijk is dat de negatieve psychologische effecten zich maanden tot jaren later nog kunnen manifesteren. De psychologische schade van een door de overheid opgelegde quarantaine is zeer ernstig.”

“Het is alsof de Nederlandse overheid met een kanon op een mug heeft willen schieten middels het opleggen van deze maatregelen. Ze hebben daarnaast een paradoxale situatie gecreëerd, waarbij niet alleen zieke of kwetsbare mensen in complete isolatie kwamen, maar ook gezonde mensen.”

Zie verder de brandbrief.