Een droomwedstrijd voor V.V. Spijkenisse zaterdagmiddag. Koploper Achilles Veen werd maar liefst 5-1 aan de kant gezet. Een flinke opsteker voor de club en het doelsaldo dat toch al erg goed was.

In de derde minuut waren de bezoekers al gevaarlijk, maar het schot werd door keeper Bijl weggewerkt tot hoekschop. Na 23 minuten spelen kwamen de Spijkenissers op voorsprong, Sandar Barragan kopte de voorzet van Van AxelDongen binnen: 1-0.

Kort hierna viel er weer een doelpunt voor de thuisclub maar deze werd wegens  buitenspel afgekeurd. In de 33e minuut verdubbelde van Dommelen dan toch de voorsprong.

Even later kwam Achilles Veen nog op 2-1 waarmee de spanning in de wedstrijd even terug was. Met de nadruk op even, want nog voor rust viel de 3-1.

Na de thee gebeurde er aanvankelijk niet bijzonder veel op het veld. Wel werd wederom een treffer van V.V. Spijkenisse afgekeurd wegens buitenspel. In de 69e en 77e minuut werd het 4-1 (Mijnders) en 5-1 (Van Dommelen) en was de zege veilig.

Door de zege hebben de Spijkenissers nu evenveel punten als de koploper. Wel heeft deze een wedstrijd meer gespeeld. V.V. Spijkenisse is de meest scorende club in de hoofdklasse A. Al 57 keer wist de ploeg van Peter Wubben het net te vinden. V.V. Spijkenisse heeft in de competitie nog twee wedstrijden te gaan: volgende week uit tegen Swift en op 6 mei thuis tegen RVVH. (Foto: Pim Waslander/Orange Pictures)