De politie en gemeentelijke opsporingsambtenaren gaan extra toezicht houden in het centrum. Dit vanwege de vele vernielingen aldaar.

Afgelopen weekend was het weer raak. Onder meer de trap vanaf de Nieuwstraat naar het Uitplein en diverse bloembakken moesten het ontgelden. “Bloedirritant”, zei VVD-raadslid Emanuel Geurts woensdagavond in de gemeenteraadsvergadering. Het herstellen van de vernielingen kost geld dat niet ergens anders aan besteed kan worden. “Wat  gaan we hieraan doen?”, vroeg de VVD’er.

Burgemeester Salet liet hierop weten dat er camerabeelden beschikbaar zijn en dat momenteel met het Openbaar Ministerie wordt overlegd of deze gebruikt kunnen worden voor de opsporing. Meldingen over vernielingen krijgen een hogere prioriteit. Ook komt er dus extra toezicht, hoe deze er precies uit gaat ziet wilde zij niet zeggen. “Het moet wel effectief zijn.” Verder gaat de gemeente social media gebruiken om burgers op te roepen om mee te kijken. “We hopen dat dit een beetje gaat helpen”, aldus Salet.