De Nachtwinkel Spijkenisse is nu bijna anderhalf jaar open. Voor steeds meer ‘vergeten boodschappen’ en nog veel meer kan iedereen daar terecht.

“Van een kleine kans is het een groot succes geworden.” Eigenaar Tom de Haan van Nachtwinkel Spijkenisse is trots. Het was niet makkelijk om zijn droom te realiseren: er waren veel vragen en er bestond vrees voor overlast. Dit blijkt reuze mee te vallen. Na de opening in november 2015 zijn er wel enkele tegenslagen geweest, maar de lijn omhoog is nu duidelijk zichtbaar.

“We zijn van 336 naar 1150 artikelen gegaan”, zegt Tom in de winkel. Al snel valt de slijterij op. “Als op een feestje de drank op is dan kun je nog even langs gaan.” Voor wie niet wil of kan komen is er een bezorgdienst, zodat men niet van zijn eigen feestje weg hoeft. Drank waaronder bier en chips zijn de meest populaire artikelen. Maar ook voor allerhande vergeten boodschappen kan men bij de nachtwinkel aan de Marrewijklaan terecht. Het assortiment biedt tevens erotische artikelen, en ‘het verkoopt.’ De waterpijp is erg in trek en de varianten worden binnenkort uitgebreid.

Er blijkt steeds meer behoefte te zijn aan een nachtwinkel, ook op zondag. Hiervoor is Tom al enige tijd in overleg met de gemeente. Om de wens kracht bij te zetten, worden er handtekeningen verzameld. De teller staat inmiddels al op 1.200.

Regelmatig komen er bekende Nederlanders langs, zoals laatst voetballer Royston Drenthe. De Nachtwinkel Spijkenisse heeft regelmatig acties, zo kan men nu een jaar lang gratis bier winnen.

De Nachtwinkel is van maandag tot en met zaterdag van 21.00-02.00 uur open. Nieuwsgierig? Kijk hier voor de Facebookpagina.  

De website is hier te vinden.

(Advertorial)