Het centrum van Spijkenisse moet compacter worden. De winkels aan het Kolkplein moeten gaan verhuizen. Hiermee moet het centrum aantrekkelijker worden.

De plannen waren al langer bekend, afgelopen donderdag sprak de commissie leefomgeving er over. Wethouder Christel Mourik liet weten dat het niet makkelijk is om de op het Kolkplein gevestigde winkels -zoals de Action en Big Bazar- binnen het centrum te laten verhuizen, waarna de sloopkogel door het Kolkplein gaat. “Het is een winkelgebied dat heel goed loopt”, vertelde zij. Het belang van het centrum moet echter voorop staan, stelde Mourik. Ze gaat in gesprek met de eigenaren van de panden. “Het is geen kwestie van vandaag bedenken en morgen oplossen”, aldus de wethouder. Als het winkelgebied compacter komt er automatisch minder leegstand.

Sinds vorig jaar is het centrum een Bedrijven Investerings Zone. Dit betekent dat winkeliers en gemeente samen optrekken om het winkelen aantrekkelijker te maken. Zo is er vorig jaar gratis WiFi gekomen, zijn er plantenbakken geplaatst en was er voor het eerst een kerstmarkt.

Dit jaar moet er onder meer een muziekinstallatie komen. Ook zijn er diverse nieuwe evenementen zoals een Swan Market. (Afbeelding: presentatie BIZ)