Bibliotheek de Boekenberg ondersteunt mensen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. Samen met vrijwilligers die zich inzetten als digimaatje kan er iedere donderdag van 13:30 tot 15:30 uur geoefend worden met Klik & Tik. Wegens de toenemende vraag naar de computercursussen is de bibliotheek op zoek naar meer vrijwilligers. Op donderdag 2 maart wordt daarom om 14:30 uur een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd.

De bibliotheek verzorgt meerdere computercursussen, waaronder Klik & Tik. In drie bijeenkomsten leren cursisten onder begeleiding van een docent en vrijwilligers op het internet te werken. Deelnemers leren onder meer typen, e-mailen en informatie opzoeken. Er wordt gewerkt een makkelijk oefenprogramma en een lesboek.

Daarnaast biedt de bibliotheek een cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leren cursisten onder begeleiding van een docent omgaan met digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Cursisten moeten al een beetje ervaring hebben met internet om mee te kunnen doen. In verband met privacy wordt. Tijdens de voorlichting wordt meer informatie gegeven over het vrijwilligerswerk en kun je meteen een kijkje nemen bij de lessen. Je opgeven voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@deboekenberg.nl