Het kan bezoekers van winkelcentrum ’t Plateau in Spijkenisse zaterdag niet zijn ontgaan. Het was feest, na een maandenlange verbouwing was daar de officiële opening.

Met het oplaten van tientallen ballonnen uit een grote champagnefles verrichten wethouder Christel Mourik en voorzitter van de winkeliersvereniging René Olden de openingshandeling. Hierna was een optreden van onder meer cheerleaders en liep er een brassband over het winkelcentrum. Ze lieten beiden weten trots te zijn op het eindresultaat. “De consument is niet meer dezelfde als die van 20 jaar geleden”, zei Mourik. “Die wil meer comfort.” Mede daarom is het winkelcentrum verbouwd. De afgelopen maanden waren niet makkelijk. “Het was survivallen voor winkeliers en de klanten”, vertelde Olden.

Zo heeft supermarkt LIDL een nieuw pand gekregen van ruim 1.200 vierkante meter. Enkele winkels zoals de slager, de slijterij, de bloemist en de winkel voor kappersbenodigdheden zijn verhuisd zodat de Duitse supermarktketen zijn wens in vervulling kon laten gaan. Verder is het hele winkelcentrum aangepakt en opgeknapt.