Sinds kort zijn er in Nissewaard drie wijkteams met Wmo-medewerkers die in de verschillende wijken en dorpen op gezette tijden aanwezig zijn. Daardoor verwachten de teams een directer contact met de cliënten te krijgen en snel op veranderingen te kunnen inspelen. Dit meldt de gemeente.

Voorheen zaten de
Voorheen opereerden de medewerkers op het stadhuis aan de Raadhuislaan, waardoor de afstand tussen hen en de cliënten soms letterlijk groot was. Een nauwer contact met de cliënten zorgt er volgens de gemeente voor dat er vanuit de medewerkers meer persoonlijke aandacht voor hen is, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening toeneemt.

Wethouder Van der Schaaf is blij met de verandering: “Persoonlijk contact met de cliënten is voor onze medewerkers belangrijk om de juiste ondersteuning snel te kunnen leveren. Daarom ben ik blij met de fysieke aanwezigheid van de medewerkers in de wijken en dorpen.”
Vanuit de afdeling Wmo zijn nu drie teams aanspreekbaar in de wijk:

-Woensdagochtend tussen 10.00-12.00 in ontmoetingsruimte Mei aan de Winston Churchilllaan 31 in Spijkenisse.

-Elke oneven week in de Buurthuiskamer aan de Lenteakker 5c

-Elke donderdagochtend van 10.00-12.00 uur voor de dorpen Hekelingen, Simonshaven, Zuidland, Oudenhoorn, Abbenbroek, Heenvliet en Geervliet in Bernissesteijn aan de Driesprong 1 in Zuidland.

-Team zuid-oost is op 15 mei van 12.00 – 14.00 uur aanwezig in wijkcentrum Maaswijk.