Weggooien is zonde. Dit vond Aad van der Velden ook, en dus startte hij in Spijkenisse een Repair Café. Inwoners met een defect aan hun apparaat kunnen hier terecht voor een nagenoeg gratis reparatie.

Aad van der Velden heeft weer een volle middag in wijkcentrum de Hoek in Spijkenisse. Mensen met een defect apparaat lopen af en aan. Hij pakt de lijst van reparaties erbij. “Van een wekkerradio tot een naaimachine, van een rollator tot en met een stofzuiger”, somt Aad op. Het mag duidelijk zijn: het Repair Café is van alle markten thuis. “Er komen zo’n 20 mensen op een middag. Wat we niet af krijgen of meer tijd kost nemen we mee naar huis”, vertelt de initiatiefnemer.

Twee jaar geleden kwam hij op het idee om het Repair Café op te starten. Deze donderdagmiddag staan er onder meer een koffiezetter, laptop en stofzuiger op de tafels. Soms komen Aad en zijn vrijwilligers rare dingen tegen. “Een printer waar je dan een paperclip of een punaise uit haalt”, geeft hij als voorbeeld.

Het Repair Café is elke even week. De volgende editie is op donderdag 20 oktober. De middagen zijn steeds van 13.30-16.30 uur in wijkcentrum De Hoek aan de Zwanenhoek 86a. Een afspraak maken is niet nodig, men kan gewoon binnenlopen.