In de strijd tegen de storingen van de Botlekbrug gaat Rijkswaterstaat komend weekend weer een omloopwiel vervangen.

Om de brug na het vervangen van het omloopwiel weer goed in bedrijf te kunnen nemen is het noodzakelijk een aantal functioneringstesten uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden en deze testen is de Botlekbrug van zaterdagochtend 1 april 05.00 uur tot zondagochtend 2 april 05.00 uur volledig gestremd voor het wegverkeer. De Botlekbrug heeft sinds de opening in juli 2015 al 85 keer in storing gestaan.

Omleidingen
Verkeer vanuit Hoogvliet richting Maasvlakte en vanuit de Maasvlakte naar Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug. Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatie aangegeven.

Gevaarlijke stoffen
Vervoerders van routeplichtige gevaarlijke stoffen worden tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug van zaterdagnacht op zondagochtend omgeleid via de eilandenroute.  Tijdens de werkzaamheden (van zaterdagochtend 05.00 uur tot zondagochtend 05.00 uur) is de vaarweg niet beschikbaar voor de hoge scheepvaart omdat de hijskraan zich op het oostelijk hefdeel van de brug bevindt. (Foto: Rijkswaterstaat)