De orchideëntuin in Rockanje bezoeken, de musical in de Geervlietse kerk bezoeken, uitwaaien op het strand, luisteren bij LiteRAR: er is genoeg te doen dit weekend. Nissewaards Dagblad zet voor jou op een rijtje wat je dit weekend in Nissewaard en omgeving kunt doen.

Zelf tips? Mail ze naar redactie@nissewaardsdagblad.nl onder vermelding van ‘Weekendtips’.

L(o)eren bij de boer 

Met L(o)eren bij de boer kun je kennismaken met het boerenbedrijf en het boerenleven. Deze keer kan dat bij het melkveebedrijf van de familie Van Leeuwen uit Heenvliet. Er is ook markt met streekproducten. Burgemeester Salet zal de dag openen.

Lees ook: Kom L(o)eren bij de boer

Aanmelden: niet nodig

Locatie: Drieëndijk 15, Heenvliet

Tijd: zaterdag 20 mei van 10.00 tot 16.00 uur

Kosten: gratis

Musical in Geervlietse kerk

Dit weekend is het weer tijd voor de musical van de Protestantse Gemeente Tweestromenland. In de oude kerk in Geervliet wordt de musical ‘Jozef’ opgevoerd. Het is de zesde keer dat de gemeente een musical opvoert. De deelnemers zijn er al sinds september 2016 mee bezig om iets moois van te maken.

Aanmeldenhttp://musicaltweestromenland.nl/2017/index.php

Locatie: Onze Lieve Vrouwekerk Geervliet, Kerkplein 7

Tijd: zaterdag 20 mei, 14.30 uur

Kosten: € 10,- euro voor volwassenen, € 8,- euro voor kinderen (inclusief consumptie in de pauze)

Uitwaaien op het strand
Altijd fijn, lekker uitwaaien op het strand. Deze zaterdagmiddag kun je dat doen op het strand van Oostvoorne, en tegelijkertijd kunnen de deelnemers ook nog eens allerlei schatten verzamelen tijdens het strandjutten. Leuke spellen worden afgewisseld met het kijken naar de wolken én het bepalen van de windrichting. De kinderen gaan op zoek naar mooie, originele voorwerpen die vervolgens verwerkt worden in een kunstig schilderij dat uiteraard mee naar huis mag.

Aanmeldenhttps://www.zuidhollandslandschap.nl/kindermiddag-uitwaaien-op-het-strand 

Locatie: parkeerplaats Restaurant aan Zee in Oostvoorne aan de Strandweg 1

Tijd: zaterdag 20 mei van 13.30 tot 15.30 uur

Kosten: € 4,- euro per persoon

Orchideeëntuin
In de heemtuin in Rockanje ontdek je de prachtigste orchideeën. Vlak achter bezoekerscentrum Tenellaplas ligt de heemtuin waarin alle kenmerkende biotopen uit de duinen van Voorne bij elkaar zijn gebracht. Op een kleine oppervlakte vind je hier drassige oevers, weiden, droge zandhellingen, struweel en bos. De heemtuin telt meer dan 300 plantensoorten, waaronder een rijke variatie aan orchideeën. De gids neemt je mee op ontdekking door de heemtuin en laat zien welke bijzondere orchideeën op verborgen plekjes hier te bewonderen zijn! Maar er valt veel meer te ontdekken, zoals een groot aantal paddenstoelen, vlinders en libellen.

Aanmelden:  https://www.zuidhollandslandschap.nl/ontdek-de-orchideeen

Locatie: Deze excursie start vanaf het bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a Rockanje

Tijd: zondag 21 mei van 14.00 tot 16.00 uur

Kosten: € 8,- euro per persoon

LiteRAR 

De laatste LiteRAR voor de zomerstop, de 46e in totaal is dit weekend in de galerie van RAR. Er is muziek, er zijn columns, verhalen en gedichten. De presentatie is als vanouds in handen van Jan Bontje.

Aanmelden: niet nodig

Locatie: RAR, Noordeinde 7, Spijkenisse

Tijd: zondag 21 mei om 14.00 uur

Kosten: gratis

Zelf tips? Mail ze naar redactie@nissewaardsdagblad.nl onder vermelding van ‘Weekendtips’.