Volgende week is het een stuk leger langs de Groene Kruisweg. De provincie Zuid-Holland gaat vanaf zaterdag namelijk hier bomen kappen. Dit gebeurt dan tussen 07.00-16.00 uur bij Zwartewaal. In de avonden en nachten van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december worden er van 20.00 uur tot 6.00 uur bomen gekapt op verschillende locaties langs de Groene Kruisweg tussen Geervliet en Brielle.

In verband met de verkeersveiligheid wordt het verkeer over een rijbaan geleid. Daarnaast is er af en toe sprake van een korte stremming van enkele minuten. Om het dagelijks verkeer zo min mogelijk te belasten, is ervoor gekozen de werkzaamheden in het weekend en avonden en nachten uit te voeren. Het zagen en versnipperen van de bomen brengt geluidsoverlast met zich mee.

De rooiwerkzaamheden maken onderdeel uit van het landschapsplan dat in 2015 in samenspraak met de bewoners, dorpsraad en de gemeente Nissewaard en Brielle is vastgesteld. Het planten van hagen en bomen ter compensatie van de bomenkap vindt plaats tussen december 2016 en maart 2017.