De Spijkenisser wijk Vogelenzang krijgt buurtpreventie. Inmiddels hebben zich voldoende mensen aangemeld. 11 bewoners  van de wijk hebben aangegeven om actief te worden. Initiatiefnemer Wytze van Leenen heeft ook op de Veiligheidsmarkt in het centrum gestaan. Waarschijnlijk komt het totaal aantal deelnemers daardoor op 15.

Er zijn twee soorten leden van Buurtpreventie. De zogeheten actieve leden lopen één a twee keer per maand door de buurt lopen om zichtbaar buurtpreventie uit te voeren en te rapporteren en signaleren in het kader van “schoon, heel en veilig”.

De passieve leden zijn burgers die bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond of een wandeling willen signaleren, maar niet zichtbaar actief willen lopen. Dit is net zo belangrijk als actief, want ‘hoe meer mensen signaleren hoe eerder problemen of incidenten kunnen worden opgepakt en aangepakt’

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Wytze van Leenen op 0627095465 of via bpvvgz@gmail.com. Kijk hier voor de pagina.