Zaterdag is in winkelpassage de Kopspijker een veiligheidsmarkt, ter hoogte van La Place en Perry Sport. Daar wordt om 10.00 uur het startschot gegeven voor het Donkere Dagen Offensief. Wanneer het ’s avonds weer vroeger donker wordt, neemt het aantal inbraken helaas vaak toe. En dan is het goed om te weten wat u zelf kunt doen om inbraak in uw huis te voorkomen. Maar ook andere organisaties spelen (samen) een rol bij veiligheid in uw wijk.

De politie is aanwezig met een informatiestand en een politieauto (in de Nieuwstraat). Ook zijn BOA’s van de gemeente aanwezig om informatie te geven over hun werk. De brandweer informeert u over maatregelen die u kunt nemen om brand thuis te voorkomen. Quick Safety is aanwezig met producten als blusmiddelen. Informatie over goede sloten op uw deur is ook aanwezig. Verder zijn vrijwilligers van Buurtpreventie aanwezig om uitleg te geven over hun rol in de wijk. Natuurlijk zijn nieuwe aanmeldingen van harte welkom. Ook het jongerenwerk van de gemeente is aanwezig.

Wilt u meer weten over de inzet van moderne communicatiemiddelen bij veiligheid? Burgernet en WeAlert zijn aanwezig. WeAlert is een App waarmee buurtbewoners elkaar op de hoogte kunnen houden van gebeurtenissen in hun buurt. Verder op deze pagina kunt u meer lezen over WeAlert.

Voor kinderen is er een leuke verrassing: Harm Alarm, bekend van de spotjes op TV, is in levende lijve aanwezig. Ook is er voor hen een kleurwedstrijd met leuke prijzen. De veiligheidsmarkt start om 10.00 en duurt tot 16.00 uur.