De Turkse minister van Buitenlandse Zaken was misschien al onderweg. Zijn toestel mag echter niet landen in Nederland. Het was de bedoeling dat de bewindsman een bezoek zou brengen aan Rotterdam. In eerste instantie was hiervoor de Heerlijkheid in Hoogvliet gereserveerd, maar de exploitant hiervan besloot met het oog op de veiligheid de boel te annuleren. Gisteren bleek dat de bijeenkomst in een restaurant zou plaatsvinden.

De afgelopen dagen is er volgens de regering overleg geweest met de Turkse autoriteiten.  “Nog voordat deze gesprekken waren afgerond, dreigden de Turkse autoriteiten publiekelijk met sancties. Dat maakt de zoektocht naar een redelijke oplossing onmogelijk. Daarop heeft Nederland laten weten de landingsrechten in te trekken”, staat in een verklaring.

Vorige week ontstond ophef omdat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken campagne wilde komen voeren voor het referendum half april in Turkije. Hierin wordt burgers de vraag voorgelegd of Erdogan meer macht moet krijgen. (Foto: stockfoto)