De treinen van de NS rijden naar verwachting morgenochtend gewoon. De rechtbank heeft de geplande staking van het personeel verboden. Dit meldt de NOS.

Het was de bedoeling dat onder meer in Rotterdam tot 11.00 uur niet gewerkt zou worden. De rechtbank is van mening dat door een gebrek aan politie een veiligheidsprobleem kan ontstaan. Ook zou er nog ruimte zijn voor overleg. Op 6 januari mag het personeel wel staken.

De advocaat van de NS laat tegenover de zender weten dat er vrees is voor onder meer terroristische aanslagen. Op de stations zouden grote mensenmassa’s ontstaan zonder dat de politie daar met voldoende agenten bij kan zijn.

De advocaat van de vakbond VVCM, die heeft opgeroepen tot de staking, zegt dat in oktober al duidelijk was dat er acties op komst waren. De NS was volgens de bond bezig met tijdrekken en reageerde niet op de eisen van het personeel.

Er was opgeroepen tot de staking omdat het werk sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling te eentonig zou zijn geworden. Machinisten en conducteurs moeten vaker werken op dezelfde korte trajecten.

Lees ook:

http://nissewaardsdagblad.nl/vrijdag-waarschijnlijk-staking-ns-personeel/