Wethouder Dirk van der Schaaf is bezorgd over de steeds slechtere bereikbaarheid van spoedeisende hulp voor de inwoners van Nissewaard.

“Het schuift steeds verder op van het westen naar het oosten”, zegt hij. “De afstanden worden steeds groter en zeker met calamiteiten, de verkeersdrukte en bruggen die open staan vind ik dat een zorgelijke situatie”, vervolgt de wethouder. De spoedpost van het Vlietland ziekenhuis in Schiedam is sinds 1 november ’s nachts dicht. Die van het Spijkenisse Medisch Centrum is dagelijks geopend tot 21.00 uur.

Tijdens een gesprek dinsdagavond met met de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid en collega-wethouders uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis heeft hij deze zorgen geuit.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de nachtelijke sluiting van de spoedeisende hulp van het Vlietland Ziekenhuis. Hierover zegt hij: “Het is een beslissing van het ziekenhuis zonder dat inwoners of bestuurders hierbij worden betrokken.”

Van der Schaaf kijkt met een tevreden gevoel terug op de avond. De directeur-generaal gaat met onder meer het ministerie en zorgverzekeraars in gesprek. Over enkele maanden komt er een vervolggesprek.

Lees ook:

http://nissewaardsdagblad.nl/spoedeisende-hulp-vlietland-schiedam-s-nachts-dicht/

 

http://nissewaardsdagblad.nl/pvda-woest-sluiting-seh-vlietland/